WELKOM BIJ VIETNAM-VISA.NL

De Nummer 1 online Vietnam Visum Service in Nederland

Vietnam-visa.nl is er om in Nederland het visumproces bij aankomst te ondersteunen (‘Visa on Arrival’). We zijn NIET de officiële website van de Vietnamese Overheid.

We zijn een van de voornaamste bureaus in Vietnam en hebben meer dan 10 jaar ervaring, we garanderen u dat we onze uiterste best voor u doen om een zo goed mogelijke service te verlenen als u een visum voor Vietnam aanvraagt. Informatie over het visum bij aankomst in Vietnam – het zogenaamde Visa on Arrival – onze extra diensten en feedback van onze klanten zijn beschikbaar op onze website. Bezoekers die voor vertrek een volledig gestempeld visum willen hebben, wordt aangeraden om contact op te nemen met de dichtstbijzijnde Vietnamese Ambassade. De prijs voor een visum dat met Vietnam-visa.nl aangevraagd wordt, kan anders zijn dan die van de Vietnamese Ambassade omdat de prijzen van ambassades ook verschillen.

Neem contact met ons op via Hotline +84.946.583.583 | Email: [email protected] | [email protected] | Livechat voor onmiddellijke ondersteuning

OVER VIETNAM VISA ON ARRIVAL

Wat & Waarom Vietnam Visa on arrival (VOA)

Naast de traditionele manier om een visum voor Vietnam aan te vragen op de ambassade, hebben bezoekers tegenwoordig, als gevolg van Vietnams open beleid voor toeristen, ook een andere keuze om een visum aan te vragen: via het zogenaamde Vietnam Visa on Arrival (VOA). Voor immigratiedoeleinden kunnen bezitters van een Nederlands paspoort een visa on arrival voor Vietnam aanvragen bij Vietnam-visa.nl.

Na enkele eenvoudige stappen kunnen Nederlandse toeristen hun Vietnamese visum gemakkelijk bemachtigen met behulp van de Visa on Arrival service. Na het invullen van het online aanvraagformulier, wordt gevraagd een betaling te doen voor de servicekosten. Binnen 1-2 werkdagen (voor toeristenvisa) of 7 werkdagen (voor zakelijke visa) wordt een goedkeuringsbrief naar het ingevulde e-mailadres gestuurd. Wanneer de reizigers tot slot op het vliegveld arriveren, zullen de visa in hun paspoorten gestempeld worden. Hieronder zal meer gedetailleerde informatie over elke stap gegeven worden.

Wat zijn de voordelen van VOA?

 • BETROUWBAARHEID

  Vietnam visa on arrival is geregeld in Vietnamese immigratiewetten en is bekrachtigd door de Vietnamese Overheid. Dit is een wettig proces en het visum wordt uitgegeven door de Vietnamese Immigratiedienst. U bent er dus zeker van dat Visa on Arrival geheel legaal is volgens de Vietnamese Immigratiewet.

 • GEMAK

  Het enige dat nodig is om gemakkelijk een Visa on Arrival voor Vietnam aan te vragen is een apparaat met toegang tot internet. U loopt geen risico omdat u uw paspoort en andere belangrijke documenten moet versturen, er is geen gedoe tijdens de reis zelf en u hoeft niet in de rij bij de Vietnamese ambassade te staan.

 • FLEXIBILITEIT

  Dankzij VOA heeft u al uw tijd in Vietnam onder controle en hoeft u in Vietnam niet op het laatste moment uw reisplannen te wijzigen.

 • NOODGEVALLEN SERVICE

  Vietnam-visa.nl is volledig in staat om het visum brief goedkeuring voor gebruik binnen 4 werkuren (voor toeristenvisa) of 2 werkdagen (voor zakelijke visa), omdat uw inzending van online visumaanvraag te verwerken.

 • WAARSCHIJNLIJK KOSTENBESPARING

  U bespaart zowel tijd als kosten als u de Vietnam Visa on Arrival service gebruikt omdat bezoekers thuis online een VOA aan kunnen vragen, het niet hoeven reizen naar de ambassade scheelt tijd en kosten. Bovendien hebben onze klanten feedback gegeven waarin staat dat de kosten van een VOA lager zijn dan de prijzen van de ambassade voor een volledig gestempeld visum. Daarom wordt bezoekers aangeraden om de feedback te bekijken als uitgebreide referentie.

Hoe werkt Visa on Arrival?

 • CHECK DE BESCHIKBAARHEID VAN UW VIETNAM VISA ON ARRIVAL

  Wees ervan bewust dat een Vietnam Visa on Arrival niet mogelijk is voor alle nationaliteiten van de wereld. Houders van Nederlandse paspoorten kunnen een VOA aanvragen voor elk immigratiedoeleinde. In Nederland wonende bezoekers met een andere nationaliteit dienen zorgvuldig te controleren of hun nationaliteit ondersteund wordt door VOA. Als dit niet het geval is, heeft u geen andere keuze dan te gaan naar de dichtstbijzijnde Vietnamese ambassade om een visum aan te vragen.

 • VERSTUUR HET ONLINE AANVRAAGFORMULIER VOOR EEN VISUM GOEDKEURINGSBRIEF

  Om het proces voor u zo eenvoudig mogelijk te maken, heeft u voor de VOA service alleen een apparaat met toegang tot internet nodig om het online aanvraagformulier in te vullen. Na het invullen van dit formulier wordt u verzocht de servicekosten te betalen. U kunt betalen met Credit/Debet kaarten, OnePay/Paypal of met contant geld via Western Union. Binnen 1-2 werkdagen (voor toeristenvisa) of 7 werkdagen (voor zakelijke visa) wordt de visum goedkeuringsbrief naar het door u ingevulde e-mailadres verstuurd. Deze bevestiging bevat de namen van alle mensen die de aanvraag op hetzelfde moment hebben gedaan, stuur ons a.u.b. een e-mail na het verzenden van het formulier als u individuele goedkeuringsbrieven wilt ontvangen.

 • ONTVANG DE VISUM GOEDKEURINGSBRIEF PER E-MAIL

  Vietnam-visa.nl zal uw visum goedkeuringsbrief binnen 1-2 werkdagen (voor toeristenvisa) of 7 werkdagen (voor zakelijke visa) e-mailen. In deze bevestiging staat uw naam, nationaliteit, aankomst- en vertrekdatum. Bovendien bevat het gedetailleerde instructies over de verplichte documenten die nodig zijn om op de luchthaven uw volledige gestempelde visum te krijgen. Bezoekers wordt aangeraden deze grondig door te lezen zodat dit proces soepel verloopt.

 • KRIJG BIJ AANKOMST UW VISUM GESTEMPELD STAMPED UPON ARRIVAL

  Volg de instructies in de visum goedkeuringsbrief om uw visum gestempeld te krijgen wanneer u bent aangekomen op het vliegveld. De benodigde documenten zijn uw originele paspoort, de visum goedkeuringsbrief, de formulieren voor binnenkomst en verlaten van Vietnam, 2 pasfotos in paspoortformaat en de stempelkosten. Bezoekers dienen deze aan de Immigratie Officier te geven zodat hun visum in het paspoort gestempeld kan worden.

HOE EEN VISUM VOOR VIETNAM
AAN TE VRAGEN VANUIT NEDERLAND

Voor houders van een Nederlands paspoort

Een visum om Vietnam binnen te komen voor elk immigratiedoeleinde is vereist voor alle bezitters van een Nederlands paspoort. Dankzij het open beleid van Vietnam om buitenlandse bezoekers te verwelkomen, worden aan houders van een Nederlands paspoort twee opties aangeboden om een visum voor Vietnam aan te vragen:

Visum aanvragen op de Vietnamese Ambassade (traditionele manier, visum wordt opgehaald op de Vietnamese Ambassade)

Degenen die Vietnam op het land of via zee binnen willen komen of die een volledig gestempeld visum willen hebben voor vertrek, wordt geadviseerd om contact op te nemen met de dichtstbijzijnde Vietnamese ambassade voor het aanvragen van een visum. Momenteel bevindt de Vietnamese ambassade zich in Nederland in Den Haag. Klik op Vietnamese Ambassade voor gedetailleerde contactinformatie van de Vietnamese ambassade.

Of een Visa on Arrival aanvragen op Vietnam-visa.nl (visum wordt opgehaald op een van de Vietnamese Internationale Luchthavens).

Voor degenen die per VLIEGTUIG reizen naar een van de drie Internationale Luchthavens en als de Vietnamese ambassade te ver weg is van uw woonplaats, is de beste keuze om een Vietnamees visum aan te vragen Visa on Arrival. Als uw aanvraag op Vietnam-visa.nl voltooid is, ontvangt u van ons alvast een bevestiging van uw visumaanvraag (na hooguit 2 werkdagen in het geval van normale service). Naderhand wordt uw visum gestempeld als u aankomt op het vliegveld.

Wees u er echter bewust van dat, hoewel visa on arrival voordelen biedt, vooral voor degenen die ver van een Vietnamese ambassade wonen, het ALLEEN mogelijk is voor toeristen die naar per VLIEGTUIG Vietnam binnen komen.

Voor anderen die in Nederland wonen

Personen die in Nederland wonen, dienen te controleren of hun nationaliteit in de Vietnamese visum ontheffingslijst staat (deze bevat een lijst nationaliteiten die Vietnam binnen mogen komen zonder een traditioneel visum) of dat deze niet in de lijst staat. Als dit niet het geval is, is een visum voor Vietnam zeker vereist.

Controleer eisen voor visum

Controleer eerst of uw nationaliteit in aanmerking komt voor het Vietnamese visa on arrival of niet. De visumeisen voor Vietnam staan duidelijk omschreven op https://www.vietnam-visa.com/vietnam-visa-requirements/

Volg enkele eenvoudige online stappen.

Degenen met een nationaliteit die in aanmerking komen voor de Vietnamese visa on arrival kunnen enkele eenvoudige stappen volgen die hier opgesomd staan om zo via een beveiligde online applicatie een visum aan te vragen.

Of neem contact op met de dichtstbijzijnde Vietnamese ambassade in Nederland

Indien visa on arrival niet mogelijk is of u een visum aan wilt vragen op de Vietnamese ambassade, kunt u contact opnemen met de dichtstbijzijnde Vietnamese ambassade in Nederland voor het aanvragen van een visum of voor meer informatie. Het verdient aanbeveling om de ambassade te bellen in plaats van te e-mailen om zo een late respons te voorkomen. De aanvraagprocedure bij de Vietnamese ambassade kan 4 tot 5 werkdagen duren, daarom wordt u ook aangeraden vroeg genoeg contact met de ambassade op te nemen zodat u uw visum op tijd voor vertrek heeft.

AANVRAAGPROCEDURE:
BEKIJK HOE VIETNAM VISA ON ARRIVAL WERKT!

STAP 1
VUL HET FORMULIER IN

Vul het beveiligde online aanvraagformulier in. U dient de exacte persoonlijke details van de aanvrager(s) in te vullen, deze moeten overeenkomen met de informatie op de paspoorten.

Online aanvraagformulier >>

STAP 2
BETAAL

Controleer uw informatie nogmaals, bevestig dan en betaal voor de servicekosten. De betaling kan gedaan worden met Credit/Debet Kaart, OnePay/PayPal of contant geld via Western Union.

Visakosten instructie >>

STAP 3
ONTVANG VISUM GOEDKEURINGSBRIEF

Uw visum goedkeuring wordt per e-mail binnen 1-2 werkdagen (voor toeristenvisa) verzonden met tevens gedetailleerde instructies over benodigde documenten om bij aankomst op de luchthaven in Vietnam uw visum gestempeld te krijgen.

Over Visa on Arrival >>

STAP 4
KRIJG VISUMSTEMPEL

Overhandig uw paspoort, visum goedkeuringsbrief, 2 foto’s, de formulieren voor binnengaan en verlaten van het land en het verschuldigde bedrag voor de stempel (Amerikaanse dollars worden aangeraden) aan de immigratie officieren op de luchthaven van aankomst.

Nieuwe Douaneformulieren >>

VISUMKOSTEN VOOR VIETNAM

Hoeveel kost een Vietnam Visa on arrival in totaal?

Er zijn twee soorten kosten die u in ieder geval moet betalen als u de Visa on arrival service aanvraagt:

 • Servicekosten:dit is het bedrag dat u aan Vietnam-visa.nl betaalt voor het verwerken van uw visumaanvraag en het verzenden van de visum goedkeuringsbrief die uitgegeven wordt door de Vietnamese Immigratiedienst;
 • Stempelkosten:dit zijn de kosten die u aan de immigratie officier op de luchthaven in Vietnam moet betalen om uw visum in uw paspoort gestempeld te krijgen. Het bedrag is vastgesteld door het Vietnamese Ministerie van Financiën.

TOERISTENVISA

 • 1 MAAND EENMALIGE TOEGANG
  (Normale service)
 • 1 person
  US$21/person
 • 2 persones
  US$18.25/person
 • 3 – 5 persones
  US$17.25/person
 • 6 – 9 persones
  US$15.25/person
 • 10 upwards
  US$14/person
 • Urgent Service
  US$10/person
 • Super Urgent
  (4 werkuren)

  US$25/person
 • Super Urgent
  (2 werkuren)

  US$50/person
 • Stempelkosten
  US$25/person
 • 1 MAAND MEERVOUDIGE TOEGANG
  (Normale service)
 • 1 person
  US$26/person
 • 2 persones
  US$23.25/person
 • 3 – 5 persones
  US$22.25/person
 • 6 – 9 persones
  US$19.25/person
 • 10 upwards
  US$17/person
 • Urgent Service
  US$10/person
 • Super Urgent
  (4 werkuren)

  US$25/person
 • Super Urgent
  (2 werkuren)

  US$50/person
 • Stempelkosten
  US$50/person
 • 3 MAANDEN EENMALIGE TOEGANG
  (Normale service)
 • 1 person
  US$34/person
 • 2 persones
  US$30.25/person
 • 3 – 5 persones
  US$28.25/person
 • 6 – 9 persones
  US$26.25/person
 • 10 upwards
  US$22/person
 • Urgent Service
  US$10/person
 • Super Urgent
  (4 werkuren)

  US$25/person
 • Super Urgent
  (2 werkuren)

  US$50/person
 • Stempelkosten
  US$25/person
 • 3 MAANDEN MEERVOUDIGE TOEGANG
  (Normale service)
 • 1 person
  US$55/person
 • 2 persones
  US$52.25/person
 • 3 – 5 persones
  US$46.75/person
 • 6 – 9 persones
  US$39.05/person
 • 10 upwards
  US$33/person
 • Urgent Service
  US$10/person
 • Super Urgent
  (4 werkuren)

  US$25/person
 • Super Urgent
  (2 werkuren)

  US$50/person
 • Stempelkosten
  US$50/person

ZAKELIJKE VISA

 • 1 MAAND EENMALIGE TOEGANG
  (Normale service)
 • 1 person
  US$110/person
 • 2 persones
  US$105/person
 • 3 – 5 persones
  US$103/person
 • 6 – 9 persones
  US$101/person
 • 10 upwards
  US$99/person
 • Urgent
  (2 werkdagen)

  US$30/person
 • Super Urgent
  (2 werkdagen)

  US$50/person
 • Stempelkosten
  US$25/person
 • 3 MAANDEN EENMALIGE TOEGANG
  (Normale service)
 • 1 person
  US$146/person
 • 2 persones
  US$139/person
 • 3 – 5 persones
  US$135/person
 • 6 – 9 persones
  US$133/person
 • 10 upwards
  US$130/person
 • Urgent
  (2 werkdagen)

  US$30/person
 • Super Urgent
  (2 werkdagen)

  US$50/person
 • Stempelkosten
  US$25/person
 • 3 MAANDEN MEERVOUDIGE TOEGANG
  (Normale service)
 • 1 person
  US$174/person
 • 2 persones
  US$166/person
 • 3 – 5 persones
  US$162/person
 • 6 – 9 persones
  US$159/person
 • 10 upwards
  US$155/person
 • Urgent
  (2 werkdagen)

  US$30/person
 • Super Urgent
  (2 werkdagen)

  US$50/person
 • Stempelkosten
  US$50/person
 • 6 MAANDEN MEERVOUDIGE TOEGANG
  (Normale service)
 • 1 person
  US$361/person
 • 2 persones
  US$344/person
 • 3 – 5 persones
  US$333/person
 • 6 – 9 persones
  US$326/person
 • 10 upwards
  US$20/person
 • Urgent
  (2 werkdagen)

  US$30/person
 • Super Urgent
  (2 werkdagen)

  US$50/person
 • Stempelkosten
  US$95/person
 • 1 JAAR MEERVOUDIGE TOEGANG
  (Normale service)
 • 1 person
  US$523/person
 • 2 persones
  US$498/person
 • 3 – 5 persones
  US$483/person
 • 6 – 9 persones
  US$472/person
 • 10 upwards
  US$462/person
 • Urgent
  (2 werkdagen)

  US$30/person
 • Super Urgent
  (2 werkdagen)

  US$50/person
 • Stempelkosten
  US$135/person

WAT ZIJN DE SERVICEKOSTEN?

De servicekosten zijn het bedrag dat betaald wordt aan Vietnam-visa.nl voor het voor u uitvoeren van al het papierwerk om uw visumaanvraag te versturen aan de Vietnamese Immigratiedienst om de goedkeuringsbrief te krijgen. Dit proces bestaat uit de volgende stappen:

We verzamelen en controleren zorgvuldig de door u op onze website ingevulde visuminformatie;

We nemen met u contact op om uw visuminformatie nogmaals te controleren;

We zetten uw visuminformatie om in een visumaanvraag;

We zetten in uw naam uw aanvraag door naar de Vietnamese immigratiedienst;

We berichten u per e-mail over het tijdschema van de verwerking van uw aanvraag;

We volgen overige procedures overeenkomstig de regels van de immigratiedienst om de visumaanvraag goedgekeurd te krijgen door de immigratiedienst;

We verzenden u per e-mail binnen 1-2 werkdagen (voor toeristenvisa) of 7 werkdagen (voor zakelijke visa) de visum goedkeuringsbrief.

N.B. de servicekosten dienen vooraf volledig betaald te zijn om de visum goedkeuringsbrief binnen 2 werkdagen (voor toeristenvisa) of 7 werkdagen (voor zakelijke visa) of zelfs sneller met dringende en super dringende diensten.

EN WAT ZIJN DE STEMPELKOSTEN?

De stempelkosten zijn de kosten die berekend worden voor degenen die de visa on arrival methode hebben gebruikt en moeten verplicht meteen contant betaald worden aan de Immigratie Officieren (aan de Immigratiebalie) bij aankomst op het vliegveld in Vietnam (de internationale luchthavens Noi Bai, Tan Son Nhat of Da Nang) om uw visum in uw paspoort gestempeld te krijgen. De kosten worden geïnd door de immigratie officieren en zijn verplicht voor iedereen die de visa on arrival methode gebruikt.

1 maand enkele toegang visum: USD 25.00/1 aanvrager

1 maand meervoudige toegang visum: USD 50.00/1 aanvrager

maanden enkele toegang visum: USD 25.00/1 aanvrager

3 maanden meervoudige toegang visum: USD 50.00/1 aanvrager

maanden meervoudige toegang visum: USD 95.00/1 aanvrager

1 jaar maanden meervoudige toegang visum: USD 135.00/1 aanvrager

N.B. de stempelkosten zijn vastgesteld door het Vietnamese Ministerie van Financiën en zal niet wijzigen of u nu de normale, urgent of super urgent service gebruikt.

De stempelkosten kunnen betaald worden in USD of VND etc. Om onverwacht hoge valutakoersen te voorkomen, wordt aangeraden met Amerikaanse dollars te betalen.

Wilt u nu een visum voor Vietnam aanvragen?

Vraag een visa on arrival voor Vietnam aan en bespaar tijd & het gedoe van de papierwinkel!

VIETNAMESE AMBASSADE INFORMATIE

Let op

De onderstaande tekst bevat informatie over de vietnamese ambassades in Nederland en omliggende landen. Het bevat adressen, telefoon- en faxnummers en e-mailadressen.

1. Vietnamese Ambassade in Den Haag, Nederland

 • Adres: Nassauplein 12,2585 EB, Den Haag, NEDERLAND
 • Telefoon: (00-31-70) 3648
 • Fax: (00-31-70) 3648
 • E-mail: emviet[@]wanadoo.nl.

2. Vietnamese Ambassade in Berlijn, Duitsland

 • Adres: Elsenstrasse 3, Treptow, 12435 Berlijn, DUITSLAND
 • Telefoon: (030) 536 30 10
 • Fax: (030) 536 30 20
 • E-mail: info[@]vietnambotschaft.org

3. Vietnamese Ambassade in Brussel, België

 • Adres: #1, Boul. Général Jacques, 1050 – Brussel, BELGIË
 • Telefoon: (322) 379 2737
 • Fax: (322) 374 9376
 • E-mail: vnemb.brussels[@]skynet.be

Het duurt meestal tot een week om uw visum op een Vietnamese ambassade te krijgen. Als er gebruik wordt gemaakt van deze optie, dient de aanvrager zijn originele paspoort en de vereiste documenten op te sturen of persoonlijk af te geven. Daarom kosten visumaanvragen op de ambassade meer tijd en geld (voor transport en dergelijke), naast de kosten die berekend worden door de ambassades.

Aangezien de procedure en de kosten voor de aanvraag van een visum varieert per ambassade, wordt u aangeraden contact op te nemen met de dichtstbijzijnde Vietnamese ambassade voor de exacte en meest recente informatie. Als u graag het hierboven genoemde gedoe wilt vermijden, is het aanvragen van een visa on arrival de ideale optie. U kunt er gemakkelijk zelf een krijgen door de link hieronder te volgen en ons veilige online aanvraagformulier in te vullen.

This post is also available in: Engels